Tuesday, December 28, 2010

Hasya Amaanii dah 6 bulan

Hari ni amaanii dah 6 bulan..tapi kat tickers atas ni dh 6 bln 2 hari..apa da x betul ler..ari ni baru je 6 bln..hmmm x kisah lah..dh betulkan byk kali pun x ok gak..hu,hu..Hari jumaat nanti amaanii kena g klinik..amaanii dh ada gaya2 macam nk merangkak..lepas ni jenuh le mama nk kejar dia..ha,ha..tapi mesti best..huh x sabar dah..he,he..xde gambar nk letak utk ari ni..hmm, next entry lah..

Wednesday, December 22, 2010

Lagi 6 Hari..

Jeng,jeng,jeng...lagi 6 hari apa ye???he,he..xde apa pun saja wat suspen..cuma lagi 6 hari amaanii 6 bulan..sekejap je rasanye..dah besar anak mama ni ye..harap2 nak beralih bulan ni amaanii x demam..risau jugak..amaanii ni dah ler suka sejuk2..tido nk berkipas kalau tak, tido x lena..tapi bila amaanii dh betul2 lena mama tutup kipas tu..he,he..kang selesema plak..paling dia suka bila naik keta..keta jalan je terus dia menguap pastu zzzzzzzz..tido..moga2 berat amaanii naik banyak skit bulan ni..sekarang ni bila dukung terasa *hantap* skit dah..(hantap tu apa ye..aku pun baru je tau..baby ni jgn ckp berat ke gemuk or tembam..so guna la perkataan *hantap*..ke mantap???betui ke statement ni????..he,he..ntah le..petua org dulu2 kot..)

Monday, December 20, 2010

Terkezut mama..

Hari ni mama terkejut sekejap...hu,hu..terkejut menerima kunjungan ex office mate, azam & wife serta babynye ukail yang sgt le tembam & tomey..he,he..slalu tgk gambar kat facebook je..ukail  dekat 7 bulan kot..sebaya ngan amaanii ..lama dah tak jumpa azam lepas dia dpt keje kat jabatan imigresen johor..last jumpa dia kawin 2 tahun lepas kalau x silap..tadi lupa nk ambik gambar diaorang..kalau x leh letak dalam blog ni..he,he..

Hari sabtu & ahad lepas mama, papa & amaanii x g jalan mana2 pun..bawa amaanii g tesco je..pastu mama kemas rumah, cuci kain baju & main ngan amaanii..hari ahad plak papa kene keje..huh! cian papa..tapi xpe mama & amaanii faham..amaanii pun baik je tinggal ngan mama kat umah..amaanii ni mulutnye semakin riuh..g tesco bising mulutnye..dia selalu sebut perkataan "PA PA" tapi kadang2 "PO PO"..ha,ha..

*sekadar hiasan..gambar bulan lepas ha,ha..gambar ni xde kaitan dengan entry di atas ye..

Monday, December 13, 2010

aktiviti hari minggu

Takde aktiviti menarik pun..he,he..kemas umah pastu g kenduri kawin je..hu,hu..banyak betul kenduri kawin..maklum le cuti sekolah..semalam g kenduri kawin kawan papa..amaanii ok je x meragam sebab dah cukup tido..balik umah terus nk main..layan jelah gambar budak kicik ni..

amanii ni semua benda nk gigit..

tgh fokus ye..

dh teror drive keta dia ni..sampai tertanggl kasut sebelah..



Friday, December 10, 2010

Bila Amaanii Sakit Perut

Ni bukan cite semalam tapi cite 2 minggu lepas he,he..kesian sangat tengok amaanii bila dia sakit perut..menangis2 sampai xde suara..dia nk tido tapi dia resah semacam je..golek sana golek sini..rupanye sakit perut..hu,hu..aku ngan hubby apa lagi..dengan segera sapu ler minyak yuyi kat perut ngan tapak kaki dia..lepas sapu tu bukan ler boleh terus ok..gosok2 belakang dia sampai dia sendawa baru ler dia diam..letak kat katil terus tido dengan lenanya..hu,hu..kesian anak mama..

Ha,ha..jahatnye mama ye..amanii sakit perut sempat lagi ambik gambar..cian dia sakit ye..

Thursday, December 9, 2010

lama x update

Bertemu kembali setelah seminggu x update blog ni..sibuk skit..hari rabu minggu lepas amaanii cucuk 5 bulan..mula2 x demam..ari jumaat dia demam plak..pagi  tu aku g kerja macam biasa..tengahari mak aku call bagitau amaanii demam & merengek2..aku pun x senang hati dibuatnye..kul 3.30 aku cabut..ha,ha..nasib baik hari sabtu dia dah ok dah..hari sabtu balik besout..mama sambung cuti ari isnin..ho,ho..hari selasa plak cuti 1 Muharram mama & papa bawa amaanii g jalan2 KL..xde g jalan mana pun g umah mak ngah dia je..selamat ler dia ok je x meragam..sebenarnye takut nak bawa amaanii g jalan2 sebab dia baru je baik demam..hu,hu..

budak baru baik demam

Amaanii with mama yg dah tembun (tembam)..oh tidak!!!
(huh, sedih..amanii nampak kurus..nk tgk amaanii tembam mcm baru lahir dulu..hu,hu..xpelah yg penting anak mama ni sihat)..



Thursday, December 2, 2010

Amaanii check up 5 bulan

Pagi tadi aku & hubby bawa amaanii g klinik check up 5 bulan & cucuk..amaanii macam biasa la bangun awal..kul 5 pagi lepas minum susu pastu bebel sorang2 lama2 tertido balik..kul 7 bangun minum susu lagi pastu main2..kul 8.30 bawa g klinik dah ngantuk balik..nasib baik dia x meragam..tapi time kena cucuk tu dia menangis punya la kuat..ha,ha..berat dia naik skit je..(mungkin sebab minggu lps dia demam & lasak sangat)tinggi je lebih..nurse kata amaanii ni tinggi..nurse kata lagi 6 bulan baru boleh bagi makan ye..& aku jawab ok x bagi pun..(padahal aku dah bagi..ha,ha..diam2 sudah)..harap2 amaanii x demam le lepas kena cucuk tadi..dalam keta bagi susu terus tido..oh, amaanii ni pantang kalau dalam keta aku dok depan dia mesti sibuk nak main gear..kalau pegang2 je x pe..ni tertunduk2 nk masukkan gear tu dalam mulut dia kot..macam2 le anak mama ni..

Tuesday, November 30, 2010

My princess dah 5 bulan

Semalam Hasya Amaanii dah 5 bulan..dah sihat & aktif kembali..demam nk beralih bulan tu..minggu ni kitaorang x g mana2 pun..rehat kat rumah je..takut nak bawa amaanii jalan2 sebab baru je baik demam.. 

 

Thursday, November 25, 2010

amaanii dah cihat..

Semalam bawa amaanii g klinik..nurse kata amaanii aktif sungguh walaupun x sihat..yang bestnye aku dapat MC..he,he..dpt le jaga amaanii..lepas bagi makan ubat ingat dia nk tido..bagi tido punya le dia mengamuk..hu,hu..rupa2nye dia nak main..letak dalam walker dia elok je dia main..aku ni risau dia x larat je..pagi tadi aku rasa badan dia dah x panas & selesema dah xde..alhamdulilah...walaupun berat hati, ari ni g le keje macam biasa..minta2 le amaanii dah ok sepenuhnye..bertambah kurus anak mama ni..baru je badan nak naik, kurus balik..hu,hu..oni dia kata amaanii demam nk mencari akal..demam nak beralih bulan kot..ahad ni amaanii dah 5 bulan..selasa nak kena cucuk..minta2 ler x demam..

gambar raya aidiladha..owh, bear bucuk amaanii tertinggal kat kg..hu,hu..



Tuesday, November 23, 2010

amaanii x cihat..

Huh!..mood nk keje xde langsung ari ni..amaanii x sihat, dia selesema..so sad..aku pelik gak dia tido awal..ingatkan di penat sangat balik kenduri kawin kawan papa& mama..rupanya x sihat hu,hu..pukul 12 malam dia terjaga sebab dia susah nk tido kot..hidung dia sumbat..tapi x nangis pun..cuma dia cam resah..kesian sangat kat anak mama ni..mama xleh nk cuti lak ari ni..harap2 dia cepat sembuh..

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha


Mama, Hasya & papa ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aildiladha kepada semua yang beragama islam..yang balik kampung tu pandu cermat jiwa selamat ye..mama, Hasya & papa raya kat kampar je..ikut turn..raya puasa dah raya kat besout..

Tuesday, November 16, 2010

Hmmm gemuk kah aku...?

Kalau aku tanya kat member2 aku mesti diorang jawab "gemuk"..hu,hu..sebab dulu aku kurus keding..sampai orang kutuk2 kurus sangat..masa dalam pantang ari tu elok je slim..cewah..mana x nye ari2 makan sup haruan je & sentiasa dikawal oleh pakar pemakanan iaitu mak aku..lepas je pantang makan x ingat..padan le muka aku..ho,ho..sekarang ni xde ler gemuk sangat 58kg je..eceh nk sedapkan hati sendiri ni..ha,ha..takut ler karang terlebih sudah..nak kurus macam dulu2 balik..nak kurus! nak kurus!..kena diet nih..leh ajak hubby skali ni..dia pun dah semakin maju ke depan..he,he..jangan marah ye en.hubby..:P..

time ni aku sangat lah keding..cubalah teka yang mana satu aku..ho,ho..

gemuk sudah..(nasib baik amaanii tolong cover perut mama tu..ha,ha..)



Friday, November 12, 2010

amaanii oh amaanii cayang

Ohhh ari jumaat sudah..kejap je rasanya...jumaat lepas aku berada dirumah tok aku..hu,hu,..apa aktiviti minggu ni ye..dok umah je kot main ngan amaanii..sejak 2 menjak ni aku rasa berat amaanii macam dah susut lak..nampak kurus skit..nanti timbang kalau turun mesti nurse bising..hu,hu..mintak2 ler naik beratnye..apa nak buat ye bagi amaanii debab skit macam dia baru lahir tu..minum susu kuat gak..nak bagi nestum mak aku kata tunggu 6 bulan..xpelah tunggu je lah..yang penting anak mama ni sihat & aktif..lagi 1 amaanii ni sekarang dah kenal orang..semalam ikut papa dia g kedai makan kawan dia, jumpa ler kawan2 ofis papa..diaorang pun konon2 nk tolong jaga ler amaanii sementara kitaorang makan..sekali amaanii nangis daa..bila aku atau papa dia ambik elok plak x nangis..huhhh..amaani...amaanii..balik umah senang je dia tido..x yah dodoi..ngantuk sangat kot..he,he..blog aku ni asyik cite pasal amaanii je lah..ha,ha..ye le title nye pun "Mama To Hasya"..love u Hasya Amaanii & love U papa Hasya Amaanii..:-)

owhh, ni bukan gambar semalam..sekadar hiasan..ha,ha..
*gambar ni amaanii tengah layan lagu Alif Ba Ta..hari2 dengar lagu ni..

video
tgh fokus tu...

Wednesday, November 10, 2010

Hadiah untuk aku..

Ha,ha..tiba2 je dapat hadiah..hadiah birthday from kelab IDIS (company aku keje)..officemate aku, hasrul baru je bagi pagi tadi..birthday aku dah lama lepas baru skrg nk kasi..ha,ha..org dari HQ baru kasi kat dia kot atau dia x sempat nk kasi kat aku..maklum ler busy kat TEMAN je ari2..xpelah..walaupun hadiahnye murah je tapi aku x kisah, suka je..thn depan bagi ler yang mahai skit..duit kelab tiap2 bulan aku bayar.. :P 

ni ha hadiahnye

Tuesday, November 9, 2010

Balik umah tok

Salam semua..seronok betul dpt cuti pjg..xde le pjg sgt 3 hari je..malas tul nk g keje ari ni..hu,hu..hari jumaat lepas aku & family balik kg umah tok aku kat kuala kurau..plan last minute je ni..lepas solat jumaat kitaorng bertolak..sampai kuala kurau dalam kul 6..sehari je kitaorg balik umah tok, ptg sabtu balik besout balik..saje jenguk tok...raya haji akak2 aku cuti sehari je xleh ler nak balik kg..amaanii waktu on the way pegi tu seronok sgt mulutnye punyalah bising..tapi time balik ari sabtu dia meragam plak dah..menangis lama ler jugak dalam keta..kembung perut kot..tapi sampai je umah elok plak main..hu,hu..macam2 le amaanii ni..
mama & amaanii..di pagi hari yg mendamaikan, sawah padi yg menghijau..

with papa

my family



Thursday, November 4, 2010

tak tau nk letak title apa..:P

Apa nak cite ye..hmmm..semalam aku jadi surirumah he,he..saje2 gatal cuti..sib baik le amaanii baik je..sempat ler masak, basuh baju..lipat baju, kemas umah..tapi kena slalu enjut le buai dia kalau dia tgh tido..maklum le kalau kat umah oni & atuk dia guna buai letrik..nanti mama beli letak kat umah kita ye..senang skit mama nk wat keje..& amaanii pun leh tido ngan lena..malam amaanii senang je dia tido kat tilam..teringat balik time pantang dulu..boleh dikira ler berapa hari amaanii x meragam malam..siang elok je tido..asal malam je nangis..aku pun naik letih..x cukup tido tu memang standard le bagi semua mama, ibu atau mak..he,he..alhamdulilah le lepas je pantang dia xde menangis malam dah..elok je tido..

Hari ahad yang lepas aku & family hubby sambut birthday mak mertuaku..sambut 2 hari awal sebab abang ipar aku dah nak balik bentong..birthdaynye sebenarnya ari selasa 2hb.."hepi besday mak semoga panjang umur & dimurahkan rezeki & diberikan kesihatan yg baik..amin"..sekarang amaanii takde kawan sebab alief & alisya dah balik umah dia..hu,hu..layan gambar amaanii bersantai bersama bear nye..

Saturday, October 30, 2010

Saya kecik tapi suara saya kuat..

Itulah dia hasya amaanii..suaranye kalau menangis satu kampar leh dengar..hu,hu..tapi aku & hubby dah biasa dah..kalau nangis cepat2 le pujuk jgn dibiarkan..sekarang ni hobi dia suka bercakap..tapi x faham langsung apa dia cakap..seronok bila dengar dia cakap..apa le yang dia cuba nk cakap sebenarnye ye...????he,he...layan jelah video dia tengah sembang2 ngan papa dia..

video
.

Friday, October 29, 2010

Baju utk amaanii& papa

Dah balik dari merayap..dekat the store depan ofis aku je..ada sale plak tu..hu,hu..dah terbeli sehelai baju utk amaanii..cewah terbeli konon..:P..sebenarnye tujuannye nak g beli t-shirt papa dia..tapi pilih baju utk amaanii yg lama sgt..ari ni 28hb..amaanii dah4 bulan..Moga amaanii cepat besar & sihat selalu..
*Template ni ok skit kot dari template tadi gelap semacam..gatai sangat nk tukar2..

xde keje..

aduh! apa dah jadi dengan blog aku ni..tu ler gatai tukar2 template..hu,hu..jap lagi le kasi cantik balik..nak g merayap jap..ha,ha..

Thursday, October 28, 2010

macam2 cerita..

Salam semua..lama x update blog ni..bz skit..semalam aku cuti..amaanii semalam sangat2 lah happy sebab mama dia x g keje..baik je..tapi malam diam je tengok tv pastu kul 9 dah tido..nk meniarap pun malas..mulutnye x riuh macam selalu, mungkin sebab papa dia xde sembang2 ngan dia..papa dia g kursus sampai jumaat..hu,hu..
Hari ahad lepas aku & family hubby aku g shopping kat greentown mall..amaanii seronok sangat & mulutnye riuh betul..hari ni plak aku bawa amaanii g klinik check 4 bulan..timbang dan ukur panjang je..berat tak berapa cantik ler..naik sikit je..panjang je lebih amaanii ni..masa umur sebulan dulu bukan main naiknye..he,he..mungkin sebab sekarang ni dia dah lasak skit..sekarang dah pandai main kereta sorong (betul ke nama benda tu kereta sorong..hu,hu..tengok jelah gambar ye) pelik gak nape berat dia x naik..minum susu kuat gak..kalau balik besout tok yah amaanii selalu kata amaanii dah kurus..masa lahir tembam..hu,hu..xpelah amaanii ye, nanti 6 bulan mama kasi makan ye..kasi tembam balik..:P


larat ke icha tolak amaanii tu...

saye sangat suka bile mama saya cuti..:-)

amaanii dan sepupunye alief

happy nye anak mama main ngan sepupunye alief & alisya

dah pandai main ni..pinjam alief punya..nanti mama beli 1 utk amaanii ye..

Friday, October 22, 2010

sunyi plak dah..

Sunyi plak rasanya ari ni bila adik2 System Development yg didatangkan khas dari HQ tu takde ari ni..hu,hu..kembali keseorangan..diorang g wat keje kat TEMAN, gopeng..dok ofis ni pun 2 minggu je..alangkah bagusnye kalau terus je dok ipoh..he,he.....
huhhh..kalau dalam sehari x cite pasal amaanii rasa cam x best je..hi,hi..semalam gigih betul dia nak meniarap..dah leh buat banyak kali..mulut dia kecoh plak tu..seronok kot dah berjaya meniarap sendiri tanpa bantuan kitaorg..mama ngan papa pun tumpang seronok..he,he..

Wednesday, October 20, 2010

amaanii dah pandai meniarap..

Semalam aku cuti..dapat ler luangkan masa dengan my little princess hasya amaani..semalam asyik meragam je..sebabnye dia dah boleh meniarap 2 kali..pastu kali ketiga dia nak buat x boleh plak..merengek2 le dia bila x boleh..kesian aku tengok..tapi aku x nak tolong biar dia buat sendiri..walaupun merengek2 tapi dia usaha juga nak meniarap lagi..sebelum ni time dia nak dekat 3 bulan ada le dia meniarap sekali dua..Semalam baru gigih berusaha nak buat banyak kali..hi,hi..bagus anakku..usaha tangga kejayaan ye..hi,hi..
lepas dia dah boleh meniarap tu terus aku bagitau papa dia..papa dia pun x sabar2 nak tengok si kecik ni meniarap..bila bagi baring dia merengek2 sambil cuba nak meniarap..akhirnya dapat juga..kitaorg yg exited lebih bila dia dah berjaya tu siap sorak2 & tepuk tangan..baru dia nak senyum bila dah leh meniarap..seronok sangat dapat tengok anak membesar..next week dah 4 bulan dah..kejap je rasanya..

hai semua!..saya dah berjaya meniarap..:-)





balik kampung..

Hujung minggu baru ni aku & papa bawa amani balik besout..dia dah kenal orang kot..mula2 sampai tu dengan dengan tok yah dia tak nak..mak long pun xnak..menangis sampai serak2 suara dia..akak aku kata amani ni dah kenal orang..tapi ngan orang lelaki elok pulak dia senyum2..siap sembg2 dgn si afiq sepupu dia tu..sembg bahasa dia ler..mama ngan afiq x faham langsung ler sayang hu,hu..


dalam keta tgh angkat2 kaki nak tengok kasut dia..

Friday, October 15, 2010

For the Rest of My Life

Hari ni my love hubby cuti..so dia hantar aku g keje..on the way g ofis tu ada le lagu Maher Zain..tajuknye : For The Rest Of My Life..hubby  akukata dia dedicate lagu tu untuk aku..so sweet..hi,hi..:-)

For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love

You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
best kan lagu ni..bagi aku ler best..org lain x tau ler..he,he..:P

Thursday, October 14, 2010

Hari ni yang x best!!

Hari ni x best betul..dan malang sungguh..paip air kat ofis aku ni tercabut..abis ler dengan aku skali basah..hu,hu..sadis betul..x reti nk wat apa..nape ler benda2 ni jadi time aku sorang2 kat ofis..huh!memang ler paip pun dah x sudi aku dok ofis ni hu,hu..dah ler meter paip tu jauh..nk kena tunggu baju kering ler aku baru tutup paip tu..hu,hu..lantak kan air kuar melimpah2...malang sungguh nasib aku ari ni..sabar jelah..

Saturday, October 9, 2010

Kaki Yg Tomey Sgt


Cutenye kasut ni..thanks to KAK SHIKIN coz bagi hadiah kat amaanii ye..dah lama dia kasi tapi amaanii x muat pakai lagi sebab kaki dia tomey sgt..nanti dah muat leh ler amaanii melaram kasut ni..hu,hu..

ni le kaki caye yg comey tu..:P

Perangai Baru Anak Mama

kesian kat anak mama ari2 kena bangun pagi2..kena dok umah oni & atuknye sampai ptg..huh,hu..pagi tadi dia buat muka cebik.mcm x puas hati je kat mama dia..ha,ha.tapi x nangis ler..pastu mengeliat-ngeliat time aku angkat dia masuk keta..dia tgh tido aku angkat..sorry ye cayang..mama ngan papa kena g keje..
sekarang ni amaanii dah makin lasak..kalau time tido bila aku pakaikan selimut kejap je..pastu dah ada kat bawah kaki dia..dah pandai tolak selimut dah..kena letak bantal kiri kanan dia,kalau x dia leh golek2..dia nak belajar meniarap..kalau dia xnak tido jgn gatal2 ler masukkan dia dlm buai..meraung punya ler kuat..pastu bila kita dukung dia senyum2 pastu bebel2..tapi mama ngan papa langsung x faham..esok mama x kacau amaanii tido sebab esok mama cuti..horey!!..mama ngan papa nak bawa amaanii jalan2..

Friday, October 8, 2010

Permata Hati

Hasya Amaani Binti Hardi Syamsul (bermaksud : Hasya=kesempurnaan, Amaanii=cita-cita;harapanku) tulah nama baby mama & papa..Telah dilahirkan pada 28 Jun 2010 pada jam 12.45 tengahari seberat 3.18 kg..Pengalaman bersalin amaanii ni nanti lain kali aku citekan..he,he.memang kenangan terindah ler..punya jenuh ler fikir nak letak nama apa..last skali dapat ler nama ni..'Hasya' tu papa dia yang pilih & 'Amaanii' tu mama yg pilih..itu akibat suka sangat tengok cite 'adamaya' kat tv3 dulu..masa tu tengah pregnant 8 bulan kot kalau tak silap..suka sgt tgk watak amani(mia sara) tu..suara dia yg serak2 skit..cute sangat..sekarang ni dpt baby pun suara kasar macam mia sara tu..hu,hu..xpe mama ngan papa suka..pejam celik pejam celik dah 3 bulan pun...dah semakin membesar & bijak anak kami ni..kejap je masa berlalu..harap2 anak mama & papa ni besar nanti jadi seorang yang berguna, bijak & berjaya dunia & akhirat ye..amin..
Dulu en.ady kita rajin update blog 'hardi2ieta.blogspot.com' tu..heh,he..sekarang mana ada masa dah..bz memanjang..dah berkubur dah kot blog tu..so aku rasa baik wat blog baru je..ieta punya blog..heh,he..ni nak tunjuk skit gambar cinta hati kami..he,he..

hari pertama melihat dunia

hasya amaanii, umur : 6 hari

hasya amaanii, umur : 8 hari

welcome to my blog

Assalamualaikum..welcome to my blog yg x seberapa ni..he,he..kembali ke alam blog setelah bosan dengan FB..huh dah malas nak ber'mukabuku'..nak bebel kat sini plak..:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...