Saturday, October 30, 2010

Saya kecik tapi suara saya kuat..

Itulah dia hasya amaanii..suaranye kalau menangis satu kampar leh dengar..hu,hu..tapi aku & hubby dah biasa dah..kalau nangis cepat2 le pujuk jgn dibiarkan..sekarang ni hobi dia suka bercakap..tapi x faham langsung apa dia cakap..seronok bila dengar dia cakap..apa le yang dia cuba nk cakap sebenarnye ye...????he,he...layan jelah video dia tengah sembang2 ngan papa dia..

video
.

Friday, October 29, 2010

Baju utk amaanii& papa

Dah balik dari merayap..dekat the store depan ofis aku je..ada sale plak tu..hu,hu..dah terbeli sehelai baju utk amaanii..cewah terbeli konon..:P..sebenarnye tujuannye nak g beli t-shirt papa dia..tapi pilih baju utk amaanii yg lama sgt..ari ni 28hb..amaanii dah4 bulan..Moga amaanii cepat besar & sihat selalu..
*Template ni ok skit kot dari template tadi gelap semacam..gatai sangat nk tukar2..

xde keje..

aduh! apa dah jadi dengan blog aku ni..tu ler gatai tukar2 template..hu,hu..jap lagi le kasi cantik balik..nak g merayap jap..ha,ha..

Thursday, October 28, 2010

macam2 cerita..

Salam semua..lama x update blog ni..bz skit..semalam aku cuti..amaanii semalam sangat2 lah happy sebab mama dia x g keje..baik je..tapi malam diam je tengok tv pastu kul 9 dah tido..nk meniarap pun malas..mulutnye x riuh macam selalu, mungkin sebab papa dia xde sembang2 ngan dia..papa dia g kursus sampai jumaat..hu,hu..
Hari ahad lepas aku & family hubby aku g shopping kat greentown mall..amaanii seronok sangat & mulutnye riuh betul..hari ni plak aku bawa amaanii g klinik check 4 bulan..timbang dan ukur panjang je..berat tak berapa cantik ler..naik sikit je..panjang je lebih amaanii ni..masa umur sebulan dulu bukan main naiknye..he,he..mungkin sebab sekarang ni dia dah lasak skit..sekarang dah pandai main kereta sorong (betul ke nama benda tu kereta sorong..hu,hu..tengok jelah gambar ye) pelik gak nape berat dia x naik..minum susu kuat gak..kalau balik besout tok yah amaanii selalu kata amaanii dah kurus..masa lahir tembam..hu,hu..xpelah amaanii ye, nanti 6 bulan mama kasi makan ye..kasi tembam balik..:P


larat ke icha tolak amaanii tu...

saye sangat suka bile mama saya cuti..:-)

amaanii dan sepupunye alief

happy nye anak mama main ngan sepupunye alief & alisya

dah pandai main ni..pinjam alief punya..nanti mama beli 1 utk amaanii ye..

Friday, October 22, 2010

sunyi plak dah..

Sunyi plak rasanya ari ni bila adik2 System Development yg didatangkan khas dari HQ tu takde ari ni..hu,hu..kembali keseorangan..diorang g wat keje kat TEMAN, gopeng..dok ofis ni pun 2 minggu je..alangkah bagusnye kalau terus je dok ipoh..he,he.....
huhhh..kalau dalam sehari x cite pasal amaanii rasa cam x best je..hi,hi..semalam gigih betul dia nak meniarap..dah leh buat banyak kali..mulut dia kecoh plak tu..seronok kot dah berjaya meniarap sendiri tanpa bantuan kitaorg..mama ngan papa pun tumpang seronok..he,he..

Wednesday, October 20, 2010

amaanii dah pandai meniarap..

Semalam aku cuti..dapat ler luangkan masa dengan my little princess hasya amaani..semalam asyik meragam je..sebabnye dia dah boleh meniarap 2 kali..pastu kali ketiga dia nak buat x boleh plak..merengek2 le dia bila x boleh..kesian aku tengok..tapi aku x nak tolong biar dia buat sendiri..walaupun merengek2 tapi dia usaha juga nak meniarap lagi..sebelum ni time dia nak dekat 3 bulan ada le dia meniarap sekali dua..Semalam baru gigih berusaha nak buat banyak kali..hi,hi..bagus anakku..usaha tangga kejayaan ye..hi,hi..
lepas dia dah boleh meniarap tu terus aku bagitau papa dia..papa dia pun x sabar2 nak tengok si kecik ni meniarap..bila bagi baring dia merengek2 sambil cuba nak meniarap..akhirnya dapat juga..kitaorg yg exited lebih bila dia dah berjaya tu siap sorak2 & tepuk tangan..baru dia nak senyum bila dah leh meniarap..seronok sangat dapat tengok anak membesar..next week dah 4 bulan dah..kejap je rasanya..

hai semua!..saya dah berjaya meniarap..:-)





balik kampung..

Hujung minggu baru ni aku & papa bawa amani balik besout..dia dah kenal orang kot..mula2 sampai tu dengan dengan tok yah dia tak nak..mak long pun xnak..menangis sampai serak2 suara dia..akak aku kata amani ni dah kenal orang..tapi ngan orang lelaki elok pulak dia senyum2..siap sembg2 dgn si afiq sepupu dia tu..sembg bahasa dia ler..mama ngan afiq x faham langsung ler sayang hu,hu..


dalam keta tgh angkat2 kaki nak tengok kasut dia..

Friday, October 15, 2010

For the Rest of My Life

Hari ni my love hubby cuti..so dia hantar aku g keje..on the way g ofis tu ada le lagu Maher Zain..tajuknye : For The Rest Of My Life..hubby  akukata dia dedicate lagu tu untuk aku..so sweet..hi,hi..:-)

For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love

You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
best kan lagu ni..bagi aku ler best..org lain x tau ler..he,he..:P

Thursday, October 14, 2010

Hari ni yang x best!!

Hari ni x best betul..dan malang sungguh..paip air kat ofis aku ni tercabut..abis ler dengan aku skali basah..hu,hu..sadis betul..x reti nk wat apa..nape ler benda2 ni jadi time aku sorang2 kat ofis..huh!memang ler paip pun dah x sudi aku dok ofis ni hu,hu..dah ler meter paip tu jauh..nk kena tunggu baju kering ler aku baru tutup paip tu..hu,hu..lantak kan air kuar melimpah2...malang sungguh nasib aku ari ni..sabar jelah..

Saturday, October 9, 2010

Kaki Yg Tomey Sgt


Cutenye kasut ni..thanks to KAK SHIKIN coz bagi hadiah kat amaanii ye..dah lama dia kasi tapi amaanii x muat pakai lagi sebab kaki dia tomey sgt..nanti dah muat leh ler amaanii melaram kasut ni..hu,hu..

ni le kaki caye yg comey tu..:P

Perangai Baru Anak Mama

kesian kat anak mama ari2 kena bangun pagi2..kena dok umah oni & atuknye sampai ptg..huh,hu..pagi tadi dia buat muka cebik.mcm x puas hati je kat mama dia..ha,ha.tapi x nangis ler..pastu mengeliat-ngeliat time aku angkat dia masuk keta..dia tgh tido aku angkat..sorry ye cayang..mama ngan papa kena g keje..
sekarang ni amaanii dah makin lasak..kalau time tido bila aku pakaikan selimut kejap je..pastu dah ada kat bawah kaki dia..dah pandai tolak selimut dah..kena letak bantal kiri kanan dia,kalau x dia leh golek2..dia nak belajar meniarap..kalau dia xnak tido jgn gatal2 ler masukkan dia dlm buai..meraung punya ler kuat..pastu bila kita dukung dia senyum2 pastu bebel2..tapi mama ngan papa langsung x faham..esok mama x kacau amaanii tido sebab esok mama cuti..horey!!..mama ngan papa nak bawa amaanii jalan2..

Friday, October 8, 2010

Permata Hati

Hasya Amaani Binti Hardi Syamsul (bermaksud : Hasya=kesempurnaan, Amaanii=cita-cita;harapanku) tulah nama baby mama & papa..Telah dilahirkan pada 28 Jun 2010 pada jam 12.45 tengahari seberat 3.18 kg..Pengalaman bersalin amaanii ni nanti lain kali aku citekan..he,he.memang kenangan terindah ler..punya jenuh ler fikir nak letak nama apa..last skali dapat ler nama ni..'Hasya' tu papa dia yang pilih & 'Amaanii' tu mama yg pilih..itu akibat suka sangat tengok cite 'adamaya' kat tv3 dulu..masa tu tengah pregnant 8 bulan kot kalau tak silap..suka sgt tgk watak amani(mia sara) tu..suara dia yg serak2 skit..cute sangat..sekarang ni dpt baby pun suara kasar macam mia sara tu..hu,hu..xpe mama ngan papa suka..pejam celik pejam celik dah 3 bulan pun...dah semakin membesar & bijak anak kami ni..kejap je masa berlalu..harap2 anak mama & papa ni besar nanti jadi seorang yang berguna, bijak & berjaya dunia & akhirat ye..amin..
Dulu en.ady kita rajin update blog 'hardi2ieta.blogspot.com' tu..heh,he..sekarang mana ada masa dah..bz memanjang..dah berkubur dah kot blog tu..so aku rasa baik wat blog baru je..ieta punya blog..heh,he..ni nak tunjuk skit gambar cinta hati kami..he,he..

hari pertama melihat dunia

hasya amaanii, umur : 6 hari

hasya amaanii, umur : 8 hari

welcome to my blog

Assalamualaikum..welcome to my blog yg x seberapa ni..he,he..kembali ke alam blog setelah bosan dengan FB..huh dah malas nak ber'mukabuku'..nak bebel kat sini plak..:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...