Tuesday, November 30, 2010

My princess dah 5 bulan

Semalam Hasya Amaanii dah 5 bulan..dah sihat & aktif kembali..demam nk beralih bulan tu..minggu ni kitaorang x g mana2 pun..rehat kat rumah je..takut nak bawa amaanii jalan2 sebab baru je baik demam.. 

 

Thursday, November 25, 2010

amaanii dah cihat..

Semalam bawa amaanii g klinik..nurse kata amaanii aktif sungguh walaupun x sihat..yang bestnye aku dapat MC..he,he..dpt le jaga amaanii..lepas bagi makan ubat ingat dia nk tido..bagi tido punya le dia mengamuk..hu,hu..rupa2nye dia nak main..letak dalam walker dia elok je dia main..aku ni risau dia x larat je..pagi tadi aku rasa badan dia dah x panas & selesema dah xde..alhamdulilah...walaupun berat hati, ari ni g le keje macam biasa..minta2 le amaanii dah ok sepenuhnye..bertambah kurus anak mama ni..baru je badan nak naik, kurus balik..hu,hu..oni dia kata amaanii demam nk mencari akal..demam nak beralih bulan kot..ahad ni amaanii dah 5 bulan..selasa nak kena cucuk..minta2 ler x demam..

gambar raya aidiladha..owh, bear bucuk amaanii tertinggal kat kg..hu,hu..



Tuesday, November 23, 2010

amaanii x cihat..

Huh!..mood nk keje xde langsung ari ni..amaanii x sihat, dia selesema..so sad..aku pelik gak dia tido awal..ingatkan di penat sangat balik kenduri kawin kawan papa& mama..rupanya x sihat hu,hu..pukul 12 malam dia terjaga sebab dia susah nk tido kot..hidung dia sumbat..tapi x nangis pun..cuma dia cam resah..kesian sangat kat anak mama ni..mama xleh nk cuti lak ari ni..harap2 dia cepat sembuh..

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha


Mama, Hasya & papa ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aildiladha kepada semua yang beragama islam..yang balik kampung tu pandu cermat jiwa selamat ye..mama, Hasya & papa raya kat kampar je..ikut turn..raya puasa dah raya kat besout..

Tuesday, November 16, 2010

Hmmm gemuk kah aku...?

Kalau aku tanya kat member2 aku mesti diorang jawab "gemuk"..hu,hu..sebab dulu aku kurus keding..sampai orang kutuk2 kurus sangat..masa dalam pantang ari tu elok je slim..cewah..mana x nye ari2 makan sup haruan je & sentiasa dikawal oleh pakar pemakanan iaitu mak aku..lepas je pantang makan x ingat..padan le muka aku..ho,ho..sekarang ni xde ler gemuk sangat 58kg je..eceh nk sedapkan hati sendiri ni..ha,ha..takut ler karang terlebih sudah..nak kurus macam dulu2 balik..nak kurus! nak kurus!..kena diet nih..leh ajak hubby skali ni..dia pun dah semakin maju ke depan..he,he..jangan marah ye en.hubby..:P..

time ni aku sangat lah keding..cubalah teka yang mana satu aku..ho,ho..

gemuk sudah..(nasib baik amaanii tolong cover perut mama tu..ha,ha..)



Friday, November 12, 2010

amaanii oh amaanii cayang

Ohhh ari jumaat sudah..kejap je rasanya...jumaat lepas aku berada dirumah tok aku..hu,hu,..apa aktiviti minggu ni ye..dok umah je kot main ngan amaanii..sejak 2 menjak ni aku rasa berat amaanii macam dah susut lak..nampak kurus skit..nanti timbang kalau turun mesti nurse bising..hu,hu..mintak2 ler naik beratnye..apa nak buat ye bagi amaanii debab skit macam dia baru lahir tu..minum susu kuat gak..nak bagi nestum mak aku kata tunggu 6 bulan..xpelah tunggu je lah..yang penting anak mama ni sihat & aktif..lagi 1 amaanii ni sekarang dah kenal orang..semalam ikut papa dia g kedai makan kawan dia, jumpa ler kawan2 ofis papa..diaorang pun konon2 nk tolong jaga ler amaanii sementara kitaorang makan..sekali amaanii nangis daa..bila aku atau papa dia ambik elok plak x nangis..huhhh..amaani...amaanii..balik umah senang je dia tido..x yah dodoi..ngantuk sangat kot..he,he..blog aku ni asyik cite pasal amaanii je lah..ha,ha..ye le title nye pun "Mama To Hasya"..love u Hasya Amaanii & love U papa Hasya Amaanii..:-)

owhh, ni bukan gambar semalam..sekadar hiasan..ha,ha..
*gambar ni amaanii tengah layan lagu Alif Ba Ta..hari2 dengar lagu ni..

video
tgh fokus tu...

Wednesday, November 10, 2010

Hadiah untuk aku..

Ha,ha..tiba2 je dapat hadiah..hadiah birthday from kelab IDIS (company aku keje)..officemate aku, hasrul baru je bagi pagi tadi..birthday aku dah lama lepas baru skrg nk kasi..ha,ha..org dari HQ baru kasi kat dia kot atau dia x sempat nk kasi kat aku..maklum ler busy kat TEMAN je ari2..xpelah..walaupun hadiahnye murah je tapi aku x kisah, suka je..thn depan bagi ler yang mahai skit..duit kelab tiap2 bulan aku bayar.. :P 

ni ha hadiahnye

Tuesday, November 9, 2010

Balik umah tok

Salam semua..seronok betul dpt cuti pjg..xde le pjg sgt 3 hari je..malas tul nk g keje ari ni..hu,hu..hari jumaat lepas aku & family balik kg umah tok aku kat kuala kurau..plan last minute je ni..lepas solat jumaat kitaorng bertolak..sampai kuala kurau dalam kul 6..sehari je kitaorg balik umah tok, ptg sabtu balik besout balik..saje jenguk tok...raya haji akak2 aku cuti sehari je xleh ler nak balik kg..amaanii waktu on the way pegi tu seronok sgt mulutnye punyalah bising..tapi time balik ari sabtu dia meragam plak dah..menangis lama ler jugak dalam keta..kembung perut kot..tapi sampai je umah elok plak main..hu,hu..macam2 le amaanii ni..
mama & amaanii..di pagi hari yg mendamaikan, sawah padi yg menghijau..

with papa

my family



Thursday, November 4, 2010

tak tau nk letak title apa..:P

Apa nak cite ye..hmmm..semalam aku jadi surirumah he,he..saje2 gatal cuti..sib baik le amaanii baik je..sempat ler masak, basuh baju..lipat baju, kemas umah..tapi kena slalu enjut le buai dia kalau dia tgh tido..maklum le kalau kat umah oni & atuk dia guna buai letrik..nanti mama beli letak kat umah kita ye..senang skit mama nk wat keje..& amaanii pun leh tido ngan lena..malam amaanii senang je dia tido kat tilam..teringat balik time pantang dulu..boleh dikira ler berapa hari amaanii x meragam malam..siang elok je tido..asal malam je nangis..aku pun naik letih..x cukup tido tu memang standard le bagi semua mama, ibu atau mak..he,he..alhamdulilah le lepas je pantang dia xde menangis malam dah..elok je tido..

Hari ahad yang lepas aku & family hubby sambut birthday mak mertuaku..sambut 2 hari awal sebab abang ipar aku dah nak balik bentong..birthdaynye sebenarnya ari selasa 2hb.."hepi besday mak semoga panjang umur & dimurahkan rezeki & diberikan kesihatan yg baik..amin"..sekarang amaanii takde kawan sebab alief & alisya dah balik umah dia..hu,hu..layan gambar amaanii bersantai bersama bear nye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...